Право на сутра- Плантаже у Лепосавићу

Све је више пољопривредних произвођача на Косову и Метохији. Поред нових винограда у том крају се могу видети и плантаже малина, боровница, оригана и засади других култура.

У селу Кутње на две локације, на површини од 12 хектара простиру се нови засади винограда чији је власник Славиша Лакићевић. После неколико деценија рада у иностранству он је одлучио да се врати у Србију и да на породичном имању изгради винарију.

Велико искуство које је стекао у познатој италијанској фирми "Теранова" у којој је радио 28 година као комерцијални директор помогло му је да оствари сан и инвестира у производњу квалитетног вина. У питању је велика и дугорочна инвестиција. На имању и винарији увек има посла, захваљујући томе 15 радника из тог села има сталан посао.
За њих и њихове породице то је велика сигурност и напредак. У производњу квалитетног вина укључени су и стручњаци из Италије. Лакићевићи планирају да под виновом лозом засаде још 50 хектара.
И угоститељ Милија Јевремовић већ неколико година производи вино за сопствене потребе. У узгајању винограда помаже му породица. Богатсво природе тог краја Стојан Милојевић је претворио у велику пословну шансу. Отворио је фабрику за производњу етеричних уља и прераду лековитог биља. На површини од 15 хектара има засаде оригана, босиљка, першуна, нане и других биљака.

Ауторка емисије: Светлана Вукмировић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара