У ходу- Заборављени великани

У овонедељном "ходу" сећањем ћемо се дотаћи времена некадашње Југославије. Без намере да ова тема добије класичну југоносталгичну ноту, сећамо се какви смо људи некада били, колико смо себе за заједничку ствар давали и у шта смо некада веровали.

Како смо се једни према другима односили некада, а како данас, питање је на које смо одговор потражили у неколико градова у Србији. Снимајуће дане за овонедељну емисију почели смо са рударима у Борској јами. Сишли смо на дубину од 600 м, на 17 хоризонт. Некада смо ликове рудара имали на новчаницама и називали смо их херојима. Како данас рудари живе и раде сазнајемо у данашњој емисији "У ходу".
После Бора, пут настављамо кроз Темерин, Бјељину и Београд, па ће то бити прилика да се подсетимо на још неке занате и појединце који се њима баве, а који се данас само ретко помену.
Саговорници: Градимир Војновић, копач палилац у Борској јами, Иван Иванов, технички руководилац "Јаме", Живорад Љубисављевић, пословођа инвестиција у "Јами", Мирослав Стојановић пословођа рудног тела "Т- Јама", Бенеш Вашаш, произвођач каљева, Јанко Тесла, димничар, Ђорђе Дрвеница, ћурчија.

Ауторка и уредница: Јелена Светличић, производња 2019. година

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво