Остави све и читај- Дарко Танасковић 2 део

Дарко Танасковић, професор филологије и водећи оријенталиста, књижевни преводилац и интелектуалац широких видика, донедавно дипломата СРЈ и амбасадор Србије при Унеску, гост је у новом издању емисије Остави све и читај.

Говорећи о значају читања и књигама које су га одредиле, Дарко Танасковић каже: Не знам да ли бих без њих уопште постојао као мислеће биће. И додаје: Књига прати човека толико дуго да је то заиста један паралелни свет без чега овај наш свет у суштини није комплетан.

У наставку емисије Дарко Танасковић промишља и говори о аутономији мишљења у задатим стварносним оквирима, о култури изражавања аутентичног, самосвојног мишљења, култури дијалога и култури слушања, о интелектуалцима и њиховој одговорности у времену осредњости, и о односу наше друштвене заједнице према културном наслеђу. Такође, гост емисије говори и о улози универзитета у савременом свету, о реформама у нашем високошколском образовању, о наставничком кадру на нашем универзитету, и о све присутнијем проблему одласка високообразованих младих људи из земље.

Уредница и ауторка емисије је Горица Зарић Јовановић, редитељ Иван Милановић

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се