Да можда не – Новак Ђоковић, специјал

Емисија из 2016. године. Освајањем Ролан Гароса, последњег гренд слем турнира који му је недостајао, Новак Ђоковић је постао легенда тениског спорта. Овим тријумфом он више није само најбољи тенисер на свету, подвигом је исцртао границу коју прелазе само одабрани.

У емисији ћемо видети како је изгледао победнички поход. Како је Новак Ђоковић ушао у историју спорта и како га је до трона водио мукотрпан пут из мале, у свету непопуларне земље, преко мноштва турнира, одрицања породице, до првих успеха који су дошли.
Вредност Новака Ђоковића су не само беспрекорни физички квалитети, таленат, тренинзи, већ и његова ведра личност, духовитост, позитивно реаговање на искушења и емотивност. Иако је трпео због предрасуда о Србима, није се одрицао наше заставе и саосећања према сународницима. Потекао из земље сељака на брдовитом Балкану, постао је господар елитног, белог спорта, резервисаног за господу. Већ сада се може рећи да је највећи српски спортиста свих времена и уз Николу Теслу најпознатији Србин у свету.

О Новаку Ђоковићу говоре његови родитељи - Дијана и Срђан Ђоковић.
Ауторка и уредница: Оливера Ковачевић 

број коментара 0 Пошаљи коментар