Право на сутра- Грачаница, школа балета и млади глумци

У Дому културе у Грачаници одржавају се бројни културни садржаји и различите манифестације на којима често учествују и најзначајније личности из културног и јавног живота наше земље.

Велико интересовање је изазвала школа балета на Косову и Метохији која је основана почетком године. У селу близу Приштине са децом у три старосне групе ради балетска уметница и педагог из Београда Лидија Павловић. Балету се, поред деце, радују и родитељи који у почетку нису могли да поверују да ће балет озбиљно да заживи у њиховој средини. После неколико месеци интензивног рада полазници школе балета припремају се за свој други јавни наступ.
У другој сали глумци Аматерског позоришта "Јанићије Поповић" имају своју пробу. Попут професионалаца излазе на сцену и не знају за трему. Иза себе имају завидан број представа. Недавно су гостовали у Суботици одакле носе велике професионалне али и личне утиске. Напета и несигурна атмосфера која прати њихов живот у косовском друштву утиче на све сфере живота.

Зато су културна дешавања важна и преко потребна. Ентузијазам који их краси показује њихову зрелост коју су стекли због свих околности које их прате на Косову и Метохији. Планови за будућност су кажу велики а највећа жеља им је да буду слободни. У Приштину не одлазе јер тамо кажу за њих места нема.

Ауторка емисије Светлана Вукмировић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво