Око магазин- Олимпијски снови Виктора Орбана

Зашто Источна Европа не може да добије ни оно што јој по правилима следује а поготово организацију Олимпијских игара?

Мађарски Путин, како неки зову Виктора Орбана, влада својом земљом по узору на председника Русије; у Мађарској је створио јединствену економску политику - такозвану орбаномију; први је дигао зид против миграната, данас многи у Европи признају да је то била авангарда. Мађарски цар, како га опозиција иронично зове, сада хоће и олимпијску бакљу у својој земљи. Пре неколико дана и у Београду је од Србије затражио подршку како би 2024. Летње Олимпијске игре биле одржане у Будимпешти.

Уколико Орбан успе у својој замисли, Будимпешта ће бити једини град из Источне Европе који је икада организовао Летње Олимпијске игре. Не рачунајући Москву 80-их. Тих година Олимпијади се надао и главни град СФРЈ. Оптимизам је пробуђен после Сарајева 1984. године. Мото кандидатуре Београда тада је био "Нека игре почну" али су 1992. почеле неке друге игре...
У емисији Око магазин погледајте и причу о "Историји Републике Српске"; да ли је прерано за настанак једне такве књиге и колико на историју утичу актуелне политичке прилике. А поводом награде за каријеру у Нансију и избор најбољих остварења Микија Манојловића.
Уредник емисије: Горислав Папић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво