Странац у Србији- Грег де Кјур

Тема Црни талас југословенске кинематографије шездесетих и седамдесетих година, привукла је америчког студента Грега де Кјура да дође пре 11 година у Београд, да јој се посвети и на Факултету драмских уметности одбрани докторску дисертацију, и то на српском језику.

Де Кјур је 2017. године био у центру пажње културне и филмске јавности као селектор десетог јубиларног Међународног фестивала документарног филма Beldocs, који се приказује од 8. до 15. маја у Београду.

У емисији је говорио како је бирао филмове за међународни такмичарски програм и које су новине уведене на фестивалу 2018, на коме је приказано 89 филмова у међународном и домаћем такмичарском програму.

О свом раду, путовањима, задовољству што је упознао велика имена српске кинематографије, о захвалности и везаности за институције које су му пружиле гостопримство по доласку у Београд, као што су: Факултет драмских уметности, Академски филмски центар у Дому културе Студентски град, Југословенска кинотека и Библиотека Југословенске кинотеке, говориће Грег де Кјур у овом издању емисије Странац у Србији.

Ауторка и уредница  анка Јакшић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво