Око магазин- Жеравица, музеј трактора и кошарке

Да ли би Ранко Жеравица постао кошаркашки тренер да му комунисти нису одузели трактор?

Кошарку је почео да игра на јарошу у Новом Милошеву, у Београду је наставио у Радничком, а да би добијао бонове за ручак у мензи - почео је да тренира женску селекцију овог клуба. Ранко Жеравица један је од најбољих кошаркашких тренера на свету, а ни у једном тренутку није заборавио своје Милошево. Две године после његове смрти, Ранково име носи хала спортова на Новом Београду. Око магазин истражује када ћемо добити Ранков музеј?

Након професора свих правних факултета у Србији, у другој рунди дијалога о Косову и Метохији учествовали су представници свих института друштвених наука. Осим историје косовског проблема и примера из европске праксе, могли су да се чују и предлози о укључењу Албанаца у дијалог, паралелама између Космета и Републике Српске, али и идеје о подели Косова. Проверавамо шта је стварно а шта могуће од онога што се јуче чуло у Палати Србија?

Погледајте и причу о узгоју чинчила у Србији - зашто су готово нестале у природи, у каквим се условима гаје на фармама и како ће промена закона утицати на узгајање животиња само због крзна.

Уредник Горислав Папић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара