Читај ми!

Неко ме ипак чека, филм

ТВ филм "Неко ме ипак чека", снимљен је по сценарију Душка Премовића у режији Марка Новаковића.

У филму "Неко ме ипак чека" из овог времена, кроз прозор данашњег туробног и сложеног тренутка, четири жене боре се за свој став, свој интегритет, своје достојанство и своје право на одлуку на питање: родити или угасити нови живот?

Филм се састоји од три повезане приче: у првој причи ("Хол") Вања и Дара, жене средњих година различитих социјалних статуса, сусрећу се у холу клинике док чекају на абортус. Овај неочекивани сусрет покренуће бујицу питања у њима и натерати их да добро преиспитају своју одлуку. У другој причи ("Пут") која се одиграва у сеоској средини негде у Србији, мајка води ћерку путем ка доктору који живи сам у вагону у коме обавља илегалне абортусе. Читавим путем траје сукоб традиционалног става против ванбрачне трудноће и младалачке жеље за рођењем новог живота из љубави. У трећој причи ("Вода") Нада, млада жена у касним двадесетим годинама живота, присећа се у затворској ћелији трагичних догађаја који су је натерали да убије свог мужа. У клиници, у коју је полицијском марицом одводе на абортус његовог детета, сусреће особу који није очекивала.

Главне улоге у филму "Неко ме ипак чека" тумаче: Аница Добра, Нада Шаргин, Мирјана Карановић, Душанка Стојановић, Марија Вицковић и Љиљана Стјепановић а ту су још од глумаца и: Танасије Узуновић, Љубомир Бандовић, Елизабета Ђоревска, Дубравко Јовановић, Александар Ђурица и Александра Николић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво