Прваци света, 5-12

Серијал се одвија у неколико различитих временских периода - прича почиње 2001. године у време одвијања Европског кошаркашког првенства у Турској када је наша репрезентација освојила важно злато, али и прати све оне догађаје који су довели до освајања прве златне медаље југословенске репрезентације у Љубљани 1970. године.

Невена проводи ноћ у монтажи. Неиспавана и уплаћена наставља интервју са Небојшом Поповићем, који говори о првенству у Москви и свом одласку из Црвене звезде коју је напустио под политичким притиском. Невена је још више збуњена и жели да одустане од пројекта, сматрајући да му није дорасла. Деда је охрабрује да мора да буде одлучнија.

Улоге: Страхиња Блажић, Жарко Радић, Леон Лучев, Раде Шербеџија, Невена Ристић, Александар Радојичић, Милош Биковић, Марко Јанкетић, Драган Мићановић, Радивоје Буквић, Сергеј Трифуновић, Славен Дошло, Ива Бабић, Небојша Дугалић, Јуре Хенигман, Горан Богдан, John Savage, Тамара Драгичевић, Нина Јанковић, Стефан Капичић, Игор Ковач, Роберт Курбаша, Крешимир Петар Ћосић, Лазар Ристовски, Катарина Час..

Продукција: Intermedia Network
Режија: Дарко Бајић
Сценарио: Небојша Ромчевић, Горан Свилачић, Гордан Михић, Бранка Грбић