Пси лају ветар носи, 8-11 прва сезона

Хумористичка играна серија, по жанру комедија карактера и нарави. То је прича о мало знаном,контроверзном свету предграђа и рустикалне периферије Београда.

Главни јунак приче је Костадин Ставрић-Ставра, ситни преварант, на први поглед прек и незгодан. Он преживљава радећи све и свашта. Ипак, он није криминалац, већ само човек који покушава да прехрани породицу.

Рафаела одлази са оцем у гинеколошку ординацију. Радојица сазнаје да ће постати деда. Само је питање ко је отац детета... Да ли је то Мика Армоника, који полако одустаје од Рафаела и почиње да пакује свој шатор и хармонику или неко чији број, чим је изашла из очевих кола, Рафаела узбуђено окреће...

Гладиолу су опет посетили зеленаши. Овога пута дали су му коначни рок за исплату дуга. Он схвата да је дошло време да се игра на све или ништа. У моменту његовог очаја, у канцеларију му улази Радојица, Рафаелин отац. Сваки у својој муци, њих двојица решавају да предузму нешто...

Глумачка екипа је бројна: Тихомир Станић, Анита Манчић,Мира Бањац, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић,Миленко Павлов, Боро Стјепановић, Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јевтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Исидора Минић, Александар Срећковић Кубура, Данчо Чевревски и многи други.
Сценариста је Радош Бајић, редитељка Јелена Бајић-Јочић.
Серија је снимљена у копродукцији РТС-а и Контраст Студија.