Документарне фусноте – Непослушна Берта

Серијал је замишљен као временска енциклопедија мање познатих података из наше историје, уметности, социологије, филозофије - уопште културе и друштва.

Покушаћемо да забележимо све оно што је некако скрајнуто, запостављено па и заборављено - а и те како обогаћује нашу културу памћења која нам баш и није јача страна. Тек толико да документујемо и оно што није ушло у уџбенике, али сведочи о нама из потпуно нове визуре.

Мала форма велики посао - чега ни сама екипа која је ушла у ову причу у старту није била свесна. Али уз мало ентузијазма, жеље да се направи нешто другачије и професионалног изазова дат је карактер овој документарној форми, која потпуно искаче из клишеа очекиваног. И то почев од графичке обраде Игора Вујчића, преко новинарско истраживачког рада Иве Веселиновић, музичке проницљивости Ане Павловић, камере Милоша Митровића, која је дала почетни импулс сјајном монтажерском промишљању Јоване Филиповић, чији рад је озвучио искусни Марко М. Вучковић и просто оживео цртане делове прича.

Уредница серијала Оливера Панчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво