Коцкар, филм

"Коцкар" је телевизијски филм из 1993. Године, снимљен по истоименом делу Фјодора Михајловича Достојевског, у адаптацији Милоша Николића и режији Ивана Ракиџића.

У монденском немачком градићу осиромашени руски аристократа проводи дане у исчекивању "добрих" вести из Русије о смрти његове богате бабе. Са тим новцем моћи ће да врати дугове проблематичном француском пустолову и ожени се његовом проблематичном рођаком.

И његова пасторка Полина очекује то наследство да би се ослободила обавеза према Французу, па тера учитеља деце свог очуха, Алексеја, да се коцка њеним новцем како би вратила дуг.
Алексеј је заљубљен у Полину и учинио би све да стекне њену наклоност, чак и да је гурне у наручје једног енглеског господина, само да би је спасао од Француза.

И док сви чекају телеграм из Русије да је баба умрла - она се појављује лично, не само жива и здрава него и спремна да им већ комликовану ситуацију још више искомпликује.

Улоге тумаче: Милан Богуновић, Весна Тривалић, Предраг Ејдус, Олга Спиридоновић, Миодраг Радовановић, Тања Бошковић, Милан Михаиловић...

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво