Војна академија, 49. епизода

„Војна академија“, четврта сезона, премијерно је емитована на РТС 1 2018. године. Са укупно пет сезона, серија је у протеклој деценији била једна од најпопуларнијих.

Груја је донео онесвешћену Мару у болницу где је откривено да је побацила. Маша и Гвозден су отишли код његовог оца Зорка, старог мотористе који је некада припадао чувеној 63. Падобранској бригади. Двоје кадета се све више зближавају. Кад су коначно били заједно код куће, Надица и Џаковић су се опустили па је он предложио да пораде на другом детету, али их је у тој намери осујетило звоно на вратима. Овог пута није био Десимир већ забринута Џаковићева мајка. Буги се пробудио у Ријином кревету после љубавне ноћи и тужан је због њеног одласка. Одлазећи од ње, на обали је угледао капетана корвете Бркића који је у потпунисти разумео стање. Између пуковника Панића и мајора Марковића је дошло до сукоба. Панић му је, као надређени, наредио да више не малтретира његове кадете, а током разговора је откривено да су њих двојица били на Косову у време НАТО агресије. Глумац је завршио са снимањем филма па је дошао у Зимчетову пословницу да се опрости од ње и том приликом се тако театрално понашао да ју је засмејао до суза. На железничкој станици, Рија и њен мали син Милош су чекали да се укрцају на воз за Немачку, али их је изненадила неочекивана појава Бугија. Следећег дана се одржао састанак на високом нивоу. Пред сам почетак вежбе, кадети су добили коверте у којима су били непосредна упутства и подела задатака. Ика је одређен да у склопу вежбе буде "заповедник батаљона".

Улоге тумаче: Бојан Перић, Бранко Јанковић, Славен Дошло, Тијана Печенчић, Ђорђе Стојковић, Анђела Јовановић, Гордана Пауновић, Јован Јовановић, Јована Беловић, Драгана Дабовић, Тамара Дратичевић, Радивоје Буквић, Гордан Кичић, Виктор Савић и многи други.
Режија Дејан Зечевић, сценарио Зорица Цвијетић (по причи Гордана Михића и Бобана Јевтића)

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се