Мирис кише на Балкану, 6-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић. Прича прати судбину породице Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака.

Рики је очајна пошто је из Милошевог писма сазнала да му је супруга Нена поново у другом стању. Бланки је саветује да оде на море и покуша да га заборави.Бланки наставља да се виђа са Марком али, разочарана неприхватањем његове породице, напушта Сарајево и одлази у Париз код Кларе и њене деце. Клара јој каже да је Иво отишао у Милано и да им се уопште већ три месеца не јавља, нити им шаље новац. Изненада, по договору са Нином, код Кларе се појављује богати власник модног салона Франц Лачтетер, који позива Бланки да изађе са њим на вечеру. Бланки, Клара и њена деца одлазе заједно у Милано да пронађу Иву. Проналазе га у кући једне богате госпође. Након што је Иво Клари казао да му је живот са њом немогућ, она са децом и Бланки одлази у Шкофја Локу. Неколико дана касније долази и Иво и доноси Клари папире за развод. Рики је и даље на мору у Дубровнику. Тамо се изненада појављује и Милош. Бланки у Сарајеву посећује Марка у његовом предузећу. Пошто су се помирили, одлазе на вечеру а потом и у Марков стан.

У главним улогама: Љиљана Благојевић, Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Синиша Убовић, Игор Дамњановић, Марија Вицковић, Стипе Костанић и други. Сспецијални гости: Срђан Карановић, Ирфан Менсур, Никола Тодоровић, Сара Марковић, Бојан Лазаров...
Редитељ Љубиша Самарџић, сценариста Ђорђе Милосављевић, продуценти РТС и Синема дизајн