Читај ми!

Равна гора, 4-10

„Равна гора“ је телевизијска серија снимљена по сценарију и у режији Радоша Бајића.

Радња серије смештена је у време непосредно након почетка Другог светског рата и слома Краљевине Југославије и стварање два супарничка покрета отпора против немачке окупације-четници под водством Драже Михаиловића и партизани које је предводио Јосип Броз Тито.

На немачкој контролној барикади тиска се мноштво света. Избеглице, ратни страдалници, као у мимоходу, пролазе поред стражара. Официр у усташкој униформи бахато и гневно, легитимише свакога од њих. У раштрканој колони, са кишном пелерином преко леђа, погнуте главе хода Рудолф Укмар.

Хан Пијесак - у импровизованој Сали за везу Врховне команде је као у кошници. Мешају се звуци радио-телеграфских уређаја и шифровано понављање порука.
Краљ Петар Други и чланови југословенске Владе у неизвесности ишчекују вести из команда осталих штабова. Из Батајнице стиже порука да је немачка претходница ушла у Београд.
Кроз густу храстову шуму у неприступачним босанским пределима, повлачи се колона од четрдесетак официра и војника. Уморни, необријани, иду тешким, али одлучним корацима. На челу колоне, са топографским картама у рукама, хода официр југословенске краљевске војске, пуковник Драгољуб Дража Михаиловић.

Тумачење великог броја улога поверено је еминентним именима српског глумишта,којих је више од две стотине, а међу њима су: Небојша Глоговац (Дража Михаиловић), Драган Бјелогрлић (Тито), затим Мирко Бабић, Лазар Ристовски, Радослав Миленковић, Милорад Мандић, Ненад Јездић, Олга Одановић, Љиљана Стјепановић, Јелена Мила, Марко Баћовић, Недељко Бајић, Ненад Окановић,као и млади таленти-Стојан Ђорђевић, Никола Аранђеловић, Нина Мрђа и многи други.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво