Читај ми!

Мој рођак са села, 6-13

"Мој рођак са села" је драмска серија која је снимљена у копродукцији Радио-телевизије Србије и Кошутњак филма.

Извукавши младог Вранића из ноћне акције у којој је требало да буде одведен из куће, генерал Барбуловић у директном сукобу са генералом Шарчевићем отвара многе проблеме и супротстављене ставове који постоје у војсци, чиме се делимично открива и зашто је млади официр стално под притиском.

Сличне теме, у вези са војском, ратом, односно, како га избећи, биће предмет разговора и на ручку код свештеника Милутина, а намеће га његова нервозна супруга Соња. Вранић, решен да се повуче из свега и да одолева искушењима, у свим ситуацијама вешто ће избегавати изјашњавање. Међутим, питање је да ли ће са подједнаким успехом одолети младој учитељици Дуњи, ћерки генерала Шарчевића...

Играју: Војин Ћетковић, Драган Јовановић, Дубравка Мијатовић, Танасије Узунович, Небојша Глоговац, Душанка Стојановић, Љубинка Кларић, Сузана Лукић, Лазар Дубовац, Аљоша Вучковић, Феђа Стојановић, Милева Жикић, Бојана Ковачевић и други.

Према сценарију Радослава Павловића, серију је режирао Марко Маринковић.

Серија је добро примљена од гледалаца, те је остварила рекордну гледаност премашивши 3 милиона гледалаца по епизоди. Ради се о једној од најуспешнијих играних серија из продукције Радио-телевизије Србије у последњој деценији.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се