Читај ми!

Равна гора, 8-10

"Равна гора" је телевизијска серија снимљена по сценарију и у режији Радоша Бајића. Радња серије смештена је у време непосредно након почетка Другог светског рата и слома Краљевине Југославије и стварање два супарничка покрета отпора против немачке окупације-четници под водством Драже Михаиловића и партизани под водством Јосипа Броза Тита.

На перонима земунске железничке станице је много света. У маси стоји Крцун. Поред њега је Даворјанка Пауновић, а са њом и Веселинка Малинска.
Дочекују госта, који излази из вагона управо пристигле композиције воза Загреб- Београд. Лаганим кораком, као да чека да буде примећен, на перон ступа човек педесетих година у елегантном оделу - Јосип Броз Тито.
Истог тог мајског дана, у селу Заовине на Тари, Милисав Јањић, у пуној ратној опреми, са реденицима преко рамена, креће према пропланку на коме се већ постројава одред предвођен пуковником Дражом Михаиловићем. Онда му нешто привуче пажњу. Као да зачу јаук сестре Марице. Призор који затиче на потоку, нагони га да скине пушку са рамена. Одједном се проломи пуцањ и зачу повик: Марице!!!

Тумачење великог броја улога поверено је еминентним именима српског глумишта,којих је више од две стотине, а међу њима су: Небојша Глоговац (Дража Михаиловић), Драган Бјелогрлић (Тито), затим Мирко Бабић, Лазар Ристовски, Радослав Миленковић, Милорад Мандић, Ненад Јездић, Олга Одановић, Љиљана Стјепановић, Јелена Мила, Марко Баћовић, Недељко Бајић, Ненад Окановић,као и млади таленти-Стојан Ђорђевић, Никола Аранђеловић, Нина Мрђа и многи други. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво