Читај ми!

Мирис кише на Балкану, 13-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић. Прича прати судбину породице сефардских Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака

Бланки признаје Марку да је у другом стању и њих двоје, упркос рату, одлучују да задрже дете. Санда долази до Рики и каже јој да су нова документа готова и да се спреми за полазак у село Грбавче. Под лажним именомМилица Марушић, Рики креће на пут. Настојница зграде у којој живе, упозорава Бланки да она и Марко више нису сигурни у том стану. Истог дана њих двоје се селе у нови стан. За то време у Италији, Клара се бори да преживи са децом. Диди је заљубљена у конобара Алда, али јој мајка говори да та љубав није могућа, пошто су обоје сиромашни. Клара је принуђена да са децом оде у мање место, где отпочињу нови живот као породица Валић, католичке вероисповести. Марко уз много мука успева да набави нова документа за Бланки, јер је неко пријавио полицији да је она Јеврејка. Убрзо, Бланки рађа девојчицу. За то време Рики се навикава на живот у селу. Добија пакет из Београда и писмо из којег сазнаје да је постала тетка. Марко и Бланки одлучују да кћерки дају име Вера.

У главним улогама Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Синиша Убовић, Тамара Драгичевић, Калина Ковачевић, Марија Вицковић, Стефан Бузуровић Танасије Узуновић, Милан Васић, Драган Петровић... и други.

Уредник серије Марко Новаковић, сценариста Ђорђе Милосављевић, редитељ Љубиша Самарџић
Серија је снимљена у продукцији РТС-а и продуцентске куће „Синема дизајн".

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара