Непобедиво срце, 2-15

Непобедиво срце је телевизијска серија снимљена 2011. године у продукцији РТС и Кошутњак филма по мотивима романа Милице Јаковљевић, у режији Здравка Шотре који је написао и сценарио. Радња серије је смештена у тридесете године 20. века. Алекса Новаковић, власник и директор банке, има кћерку Милену и проблематичног сина Сташу који не воли школу. Алекса тражи човека да проба да поврати његовог сина. Проналази Мирослава Балшића, дипломираног правника и талентованог певача, којем шаље писмо и нуди ми посао. Сташа је до тада имао много учитеља али му ниједан није помогао. Мирослав је временом успео да убеди Сташу да заволи школу. Њих двојица постају добри другари а рађа се и немогућа и велика љубав између Мирослава и Милене.

Славка, Мирослављева другарица са студија, која у локалној гимназији ради као професорка, приређује добротворну приредбу и позива га да пева на њој. Миленин вереник Влада, који има финансијских проблема и планира да их реши миразом, почиње да бива љубоморан на Мирослава. Сташино брзо напредовање у учењу, биће заустављено непредвиђеним догађајем који зближава његову сестру Милену и Мирослава.

Улоге тумаче Слобода Мићаловић, Иван Босиљчић, Љубомир Булајић, Данијела Михајловић, Предраг Ејдус, Зенаида Дедакин, Марија Каран, Драгана Мићаловић, Катарина Жутић, Андрија Милошевић, Ненад Јездић, Наташа Нинковић и многи други.

Награду за најбољи Глумачки пар године, по избору читалаца ТВ Новости, на 47. Филмским сусретима у Нишу 2012. године, добили су Слобода Мићаловић за улогу Милене Новаковић и Иван Босиљчић за улогу Мирослава Балшића.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво