ТВ театар – Иванов

Четврта година је како се "Иванов", драма А. П. Чехова, у режији Татајане Мандић Ригонат, игра на великој сцени Народног позоришта у Београда.

Овај комад представља прву Чеховљеву драму постављену на сцену 1887. године. Написао ју је за само десет дана. После четири пробе премијерно је изведена у Коршовом приватном театру. И сам је био изразито изненађен неочекиваним успехом свог позоришног првенца.
И до данас критичари сматрају да је за успех комада "Иванов" заслужна чињеница да он говори о тадашњем актуелном проблему руских интелектуалаца - човек прерано изморен свакодневицом и монотонијом руског живота у коме се непрестано сукобљавао с готово немогућим препрекама - тромошћу, пасивношћу и равнодушношћу, који су били довољни да униште сваки засад идеализма, оптимизма и одушевљења.

Главна улога у представи "Иванов" Народног позоришта у Београду припала је Николи Ристановском, госту из Македоније, док на сцени брилирају Нада Шаргин, Марко Баћовић, Бранко Видаковић, Бранка Петрић, Данијела Угреновић, Хана Селимовић, Ненад Стојменовић, Вања Милачић, Никола Вујовић, Бојан Кривокапић, Јелена Живковић, Предраг Васић, Немања Константиновић, Јелена Халупа.
Уреднице емисије "ТВ Тетар"- Тамара Барачков и Ранка Јакшић
Редитељка Андреа Ада Лазић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво