Прваци света, 2-12

Серија се одвија у неколико различитих времена - прича почиње 2001. године у време одвијања Европског кошаркашког првенства у Турској када је наша репрезентација освојила важно злато, али и прати све оне догађаје који су довели до освајања прве златне медаље наше репрезентације у Љубљани 1970. године.

Невена је љута на деду јер јој је прећутао да је од стране Удбе и по задатку партије био задужен да контролише и парти кошаркаше. Током интервјуа са Небојшом Поповићем, који јој открива како се уз кошаркашски, на Калемегдану одвијао и ноћни живот Београда, Невена схвата да је улога њеног деде била комплекснија. Деда прихвата Невенино извињење али одбија да исприча своју верзију догађаја. Невенин дечко са пријатељима гледа утакмицу првенства у кошарци у Турској док Невена, под утиском свега што је чула од Небојше Поповића, покушава нешто да их научи, али њих то не занима.
Улоге: Страхиња Блажић, Жарко Радић, Леон Лучев, Раде Шербеџија, Невена Ристић, Александар Радојичић, Милош Биковић, Марко Јанкетић, Драган Мићановић, Радивоје Буквић, Сергеј Трифуновић, Славен Дошло, Ива Бабић, Небојша Дугалић, Јуре Хенигман, Горан Богдан, John Savage, Тамара Драгичевић, Нина Јанковић, Стефан Капичић, Игор Ковач, Роберт Курбаша, Крешимир Петар Ћосић, Лазар Ристовски, Катарина Час..

Продукција: Intermedia Network
Режија: Дарко Бајић
Сценарио: Небојша Ромчевић, Горан Свилачић, Гордан Михић, Бранка Грбић

број коментара 0 Пошаљи коментар