Прваци света, 4-12

Серијал се одвија у неколико различитих времена - прича почиње 2001. године у време одвијања Европског кошаркашког првенства у Турској када је наша репрезентација освојила важно злато, али и прати све оне догађаје који су довели до освајања прве златне медаље наше репрезентације у Љубљани 1970. године.

Након што је прегледао снимљен материјал, уредник је љут на Невену јер је дозволила Небојши Поповићу да говори о политици и оном шта мисли о кошарци данас, а такве изјаве он не жели да емитује. Невена заједно са колегом Вељом наставља интервју са Небојшом, а он у наставку говори о оснивању репрезентације и првом наступу у Аргентини 1950. године, где се сусрео са оснивачем FIBA, Вилијамом Џонсоном. Говорио је и о разлозима зашто суспензије са Првенства. Невену брине како ће селектовати сав тај материјал, као и то што Небојша не зна чија је она унука. Деда је саветује да му то не открива.

Улоге: Страхиња Блажић, Жарко Радић, Леон Лучев, Раде Шербеџија, Невена Ристић, Александар Радојичић, Милош Биковић, Марко Јанкетић, Драган Мићановић, Радивоје Буквић, Сергеј Трифуновић, Славен Дошло, Ива Бабић, Небојша Дугалић, Јуре Хенигман, Горан Богдан, John Savage, Тамара Драгичевић, Нина Јанковић, Стефан Капичић, Игор Ковач, Роберт Курбаша, Крешимир Петар Ћосић, Лазар Ристовски, Катарина Час..

Продукција: Intermedia Network
Режија: Дарко Бајић
Сценарио: Небојша Ромчевић, Горан Свилачић, Гордан Михић, Бранка Грбић

број коментара 0 Пошаљи коментар