Монтевидео, видимо се, 9-10

„Монтевидео, видимо се!“ је последњи наставак серије „Монтевидео, Бог те видео“, која је редитељски првенац глумца Драгана Бјелогрлића. Сценарио (Ранко Боћић и Димитрије Војнов) је написан по истоименој књизи спортског новинара Владимира Станковића која говори о великом успеху репрезентације Краљевине Југославије – коју су тада чинили играчи из Србије- на првом Светском првенству у фудбалу у Уругвају 1930 године. Последњи наставак серије се одвија у Монтевидеу, током одржавања Првенства. Окосница радње су три кључне утакмице које су Југословени играли против селекција Бразила, Боливије и Уругваја. Тада су југословенски фудбалери направили право изненађење заузевши високо треће место.

Селекција Југославије се изборила за полуфинале, као једина европска екипа. Романса између Бјанке и Јакшића достиже врхунац али и изненадни крај, док романса Тиркета и Долорес доживљава заплет. Моша се придружује Хочкинсовом тиму уз већи хонорар и постаје капитен. Одржано је и жребање и у полуфиналу Југославија ће играти против домаћина, Уругваја.

Улоге тумаче Милош Биковић, Петар Стругар, Арманд Асанте, Предраг Васић, Небојша Илић, Војин Ћетковић, Милутин Караџић, Бранимир Брстина, Драган Николић, Срђан Тодоровић и други. Режија Драган Бјелогрлић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво