Монтевидео, видимо се, 2-10

„Монтевидео, видимо се!“ је последњи наставак серије „Монтевидео, Бог те видео“, која је редитељски првенац глумца Драгана Бјелогрлића. Сценарио (Ранко Божић и Димитрије Војнов) је написан по истоименој књизи спортског новинара Владимира Станковића која говори о великом успеху репрезентације Краљевине Југославије – коју су тада чинили играчи из Србије- на првом Светском првенству у фудбалу у Уругвају 1930 године. Последњи наставак серије се одвија у Монтевидеу, током одржавања Првенства. Окосница радње су три кључне утакмице које су Југословени играли против селекција Бразила, Боливије и Уругваја. Тада су југословенски фудбалери направили право изненађење заузевши високо треће место.

Под утицајем Ивице Бека, фудбалери одлазе у ноћни провод, а Тирке вече проводи са Долорес коју је тек упознао. Моша губи ентузијазам, Милутинац се сукобљава са Беком јер се не уклапа у тим. Хаџи прославља шаховску победу, а није обезбедио аутобус за одлазак на тренинг. Фудбалери су задивљени екипом Бразила. Појављује се и Хоџкинс, највећи трговац фудбалерима. Јакша купује мајмуна. Живковић касни на прву утакмицу на Првенству, јер је остао у Европи да сачека дресове за репрезентацију.

Улоге тумаче Милош Биковић, Петар Стругар, Арманд Асанте, Предраг Васић, Небојша Илић, Војин Ћетковић, Милутин Караџић, Бранимир Брстина, Драган Николић, Срђан Тодоровић и други. Режија Драган Бјелогрлић

број коментара 0 Пошаљи коментар