Читај ми!

Мира Адања Полак - Ексклузивно IN MEMORIAM :Јован Кнежевић - Нема живота без математике

Нема више  професора  Јована Кнежевића. О њему сам слушала од деце још пре неколико година да је строг, али правичан. Сметао је својом посвећеночћу и стриктним захтевима. Никада нико није изгубио годину.

Мира Адања Полак - Ексклузивно IN MEMORIAM :Јован Кнежевић - Нема живота без математике Мира Адања Полак - Ексклузивно IN MEMORIAM :Јован Кнежевић - Нема живота без математике
Професора математике у Шестој београдској гиманзији звали су  Јоца Убица. Али  више  сам о њему слушала од родитеља који су се жалили  од немила до недрага да је строг и бескомпромисан, Није подносио  интервенције нити утицаје. Имао је став да свако мора да зна математику и да може  да је научи,   уз обавезну напомену ако има намеру да опстане... Једноставним речима мучи децу... Али по ономе сто се и тада, а и сада поново чуло  то су  муке родитеља који нису могли  на њега да утичу.

За професора Кнежевића, математика је била наука коју свако мора да зна и бар  покуша да је разуме. Ако је и не разуме, он није штедео ни времена ни снаге да вам све по ко зна који пут објасни. И да вас научи. Можда ће неко рећи да је он био стара школа, да су његове методе у време високих технологија можда застареле ,али он није мењао свој став.
Професор Кнежевић је васпитавао децу, учио их о животу, враћао им веру у исправност долажења до циља. Његови ђаци расути су по свету и запослени  по угледним научним институцијама Америке, Велике Британије, Португалије, Шпаније, Швајцарске, Шведске ,Норвешке, Хрватске, Израела, Италије, Немачке, као математичари, инжењери, роботичари... Он их је посећивао, а они из далеког света  сећају се свега што их је учио.

Све моје поштовање за посвећеност и ентузијазам овог професора, за истрајност, поштење, љубав према послу који је радио и што је несебично преносио знање на своје ученике, који су га звали Јоца Убица.

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара