Епизода 2

Микстејп 2

Музика: Борис Младеновић Године 2023. обележава се 85 година од смрти композитора Мориса Равела. Као омаж једном од најчувенијих његових дела - Болеру, у оквиру пројекта Микстејп настаје експериментални музички видео рад који истражује процесе технологије, репетиције и положаја модерног човека у савременом добу, а тиме и његову потребу за ескапизомом. Свет око нас нуди нам видове појавног и духовног у разим облицима, а наше потребе трагају за реализацијом. Реализацијом која ће нам донети олакшање и спасоносно премештање пажње. Уз Чеховљеве речи из хумореске О штетности дувана остаје нам да отворимо причу за нови Микстејп: „Ето, држим предавање, изгледам весео, а тако бих волео да могу да викнем из свег гласа, или да одлетим некуд далеко, на крај света. Немам коме ни да се пожалим, и најрадије бих плакао, плакао…”

Емисија Микстејп представља музичке колаже замишљене као спој архивског видео материјала и нових музичких остварења.
Из овог споја настаје нова форма: визуелна поезија рођена из монтаже пронађених снимака и композиција музичара инспирисаних одређеним архивским материјалом.

Коментаром изведеним из процеса монтаже или музичким виђењем разних аутора настају нова значења: стари снимци причају своје нове приче.
Ове приче рефлектују културу и време у ком су настале, али и добијају нов идентитет и форму у другом времену кроз музичке и визуелне иницијативе.
Те нове приче откривају нешто о нашој људскости - наше потребе, снове и идентитете.
Разлике између реалности и света око нас су замагљене: да ли је живот оно што се дешава или начин на који га причамо?
Да ли причу причају прохујале слике или музика која на нови начин чита старе приче...

Пред гледаоцима остаје да се увере: претходне генерације писале су за телевизију, али нове генерације пишу телевизијом.

Друга епизода

Борис Младеновић
Музичар, музички продуцент и сниматељ. Рођен 1975. у Београду. Студирао на Факултету ликовних уметности у Београду. Музиком се активно бави од 1992. године када је настала група Јарболи. Осим Јарбола свира или је свирао у групама Неочекивана сила која се изненада појављује и решава ствар, Двојац без кормилара, Велики презир, Шкртице, Минилинија. Као продуцент реализовао албуме разних група међу којима су Јарболи, Велики презир, Партибрејкерс, Лира Вега, Обојени програм, Репетитор, Stray Dogg и многи други. Као тонац и тонски сниматељ сарађивао са групама Darkwood Dub, Дисциплина кичме, Обојени програм, Звук улице, С.Т.Р.А.Х. и многим другим. Живи и ради у Београду.

Сценарио и концепт: Невена Поповић
Анимације: Дејан Вучетић
Монтажер: Горан Стојановић

 

Реприза у 15:05 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи