Читај ми!

ТВ фељтон: Бранка Катић

Бранка Катић је једна од наших највољенијих глумица. Њена биографија бележи 75 наслова, а њена необична глумачка харизма радост играња. Сведено, а страсно, увек са искреном, детињом заиграношћу, одиграла је све те роле. Бранка је мајстор ноншаланције и виртуоз радовања.

Са 14 година је дебитовала у филму Није лако са мушкарцима, а након дипломирања на Академији у Новом Саду, у класи Радета Шербеџије, наступала је на позоришним сценама у Суботици, Новом Саду и Београду. Живи у Лондону, али је можемо срести и на београдским улицама, где се често враћа својима, али и да овде ради.

Њена позоришна каријера није велика, али је значајна. Памтимо Бранкине улоге из деведесетих, у представама Тринидад и Ближе. У Лондону је играла у Ројал корт и Глоб театру. Тренутно у Београдском драмском игра у представама Сумрак богова и Тихо тече Мисисипи.

Од 2000. године живи у иностранству. Удата је за британског редитеља и продуцента Џулијана Фарина, имају синове Луија и Џоа. Њихова кућа је увек пуна, а супруг у шали говори да је уз њу добио и читав пакет Срба.

Увек расположена, насмејана и духовита, Бранка Катић је сасвим сигурно једна од наших најзначајнијих глумица. Разговарале смо једно поподне у Београду.

Аутор и уредник: Оливера Милошевић
Сниматељ: Иван Димитријевић
Редитељ: Милица Митровић

 

 

Реприза , 12.септембар у 02:20 и 10:20 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво