Читај ми!

Србија ствара: EXPO Дубаи 2020

Екипа РТС-а била је на Светској изложби ЕXПО 2020 која је у Дубаију одржана од 01.октобра 2021. до 31. марта 2022. године и реализовала емисију о манифестацији која сваких пет година окупља готово све земље света.

Са свеобухватном темом Повезивање умова, стварање будућности, ЕXПО 2020 представио је у Дубаију 192 земље, сву разноврсност и богатство култура и нове идеје за бољи свет. Подтеме Могућноси, мобилност и одрживост биле су инспирација новим идејама како да заштитимо планету, истражимо нове границе и градимо бољу будућност.
Србија је имала запажен и пажљиво осмишљен наступ на Светској изложби.
Наш павиљон је био замишљен као временска капсула која повезује наслеђе винчанске културе са савременом Србијом. Тема нашег наступа на светској изложби била је Србија ствара идеје - инспирисани прошлошћу креирамо будућност.
Осим занимљиве мултимедијалне изложбе, током трајања манифестације учествовали су наши бројни уметници - од Горана Бреговића и Стефана Миленковића до хармоникаша Петра Марића, ансамбла Коло и Гудачке репрезентације младих музичара. Наш павиљон обишло је више од милион посетилаца. А праву еуфорију медија и публике изазвао је долазак Новака Ђоковића.

Емисија преноси део атмосфере са Светске изложбе и са Аном Илић, заменицом генералне комесарке Србије за ЕXПО 2020 представља наш наступ у Дубаију.
аутор и уредник Оливера Милошевић
продуцент пројекта Ана Тодоров
сниматељ Милан Илић
монтажа Весна Грба

реприза 19.мај у 04:10 и 12:05 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво