Запис Талији: А у Вршцу позорје

Серијал Запис Талији, Телевизије Београд, заједно су приредили, водили и осмислили редитељ, драматург, театролог, глумац и књижевник Милан Тополовачки и Јован Ћирилов, театролог драматург, позоришни редитељ, писац, сценариста, есејиста, критичар. Као активни позоришни људи који су свој живот посветили позоришној уметности, Ћирилов и Тополовачки, 90-их година прошлог века стварају серијал посвећен Талији, музи позоришне уметности. Испрва муза комедије, Талија, окарактерисана комичном маском, венцем од бршљана и кривим штапом временом постаје заштитница целокупне позоришне уметности.

Ћирилов и Тополовачки, визионарски и предано, позоришну уметност децентрализују и представљају кроз рад и стваралаштво плејаде градских позоришта из Србије.
Уместо уредничког едиторијала, аутори емисија дозвољавају да се свако од обрађених позоришта из наших градова прикаже у свом аутентичном светлу.
У десет епизода, осврнућемо се на тадашње продукције Југословенског драмског позоришта, Српског народног позоришта, Вршачког, Сомборског, Крагујевачког и Суботичког позоришта.

Прва емисија води нас до Вршца. Иако настало средином педесетих година 20. века,
позориште у Вршцу израсло је из богате уметничке традиције која сеже до 18. века. Од оснивања позоришних трупа које су стварале током дугог временског периода до 90-их година када настаје серијал Запис Талији, стало је 200 година вредног позоришног рада глумаца, редитеља, аутора и позоришних људи.

реприза, 13. децембар у 05:45 и 13:40 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара