Изабери Планету

Недељом у 21.00 на РТС 3 и РТС Планети Нови културно-забавни ТВ формат на РТС-у 3 и РТС Планети презентује актуелну продукцију Радио телевизије Србије и анимира избор програмских садржаја у телевизијском и радијском аудиторијуму.


Емисија Изабери планету садржински и визуелно симулира сензације које савремени корисници имају на интернету и динамичном сменом тема и гостију препоручује начине за претраживање и гледање РТС Планете
Оригинални уређивачки концепт прати адекватан визуелни израз, па тако разнородне сегменте емисије повезује изразита графика у којој рука, попут оне на дигиталним
платформама, константно мења кадрове што емисији даје динамику и аутентичност.
Од серијског, преко музичког, филмског, документарног, културног, радио програма, до ремастеризоване Архиве ТВ Београд, глумци Ивана Аџић и Ненад Петровић воде гледаоце у неформалну шетњу са гостима чија остварења чине део актуелне понуде РТС-а.
Премијерне серије Радио Милева, Бранилац, Бележница професора Мишковића и најаву друге сезоне Јужног ветра препоручују Миодраг Радоњић, Александар Ђурица, Кристина Богуновић Гаврић, Немања Оливерић, Коста Пешевски.
У музички програм РТС-а воде Зоран Костић Цане, Срђан Шапер, Кики Лесендрић, али и млади музичари који тренутно доминирају домаћом сценом Буч Кесиди, Ана Радоњић познатија као Зое Кидах, Ана Ћурчин, актуелни лауреат награде Милан Младеновић и Луна Шкопеља.
Из перспективе уреднице Катарине Епштајн и култног радијског аутора Жикице Симића, Радио Београд је поново у моди а музички програм и тематски канали привлаче све више слушалаца са брендовима попут Неонске дуге, Поп карусела, Златног папагаја...
Сугестија из наслова емисије посебно упућује на јединствену РТС-ову мрежу дописништава и репортаже које из свих градова Србије доносе живост и живот мале средине у унутрашњости. Како Пироћанци производе опанке за Јапанце, зашто ватрогасац прави виолине, шта је мотивисало једну девојку да постане једини женски војни ронилац у Србији и какав је понос имати најлепшег овна на Пештеру, само су неке од стотина репортажа које гледаоци могу пронаћи у одељку Мој град на РТС Планети.
Изабери филм, документарац, спорт, квиз, концерт. Изабери тематске канале Живот, Драму, Науку, Музику... Изабери културу, дечји и школски програм. Изабери Планету порука је ове емисије која ће премијерно бити приказана на РТС 3 у недељу 24. октобра у 21.00.

 реприза, 25.октобра у 05:00 и 13:00

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво