Читај ми!

Muzzik Video 2020: Рок, 6-16

Ритам и блуз, панк, алтернативни и класични рок, рефлексије 80-их и инди рок се смењују у селекцији номинованих у категорији НАЈБОЉИ РОК ВИДЕО. Управо у овој, конкуренција је била најжешћа, што је и логично јер се ради укрштању дисторзија. Гитаре, у сваком случају, побјеђују!

Назире се, да након дугогодишње глобалне доминације трепа и репа, према остварењима у овогодишњој селекцији да долази ново време рока.
Најсофистициранији читачи осамдесетих Артан Лили су међу номинованим са спотом "Оуд". Од звука 80-тих креће али и стиже до једног од најуспешнијих синглова у последње време Буч Кесиди - Ђускање не помаже. Вук Протић је као редитељ, сценариста, монтажер и још штошта друго, успешно испратио повратничку енергију шабачке рок атракције Гоблина у видео-синглу "Ти си тај". Ништа лакши није ни "урадак" "Рођен за сузе" Барета и Мајки, који је визуелизовао Филип Гржнић. E-Play из спота у спот, себи поставља и брани високе стандарде и "Слободу" у спотовима који савршено прате ритам басисткиње и фронтмена Маје Цветковић и осталих из бенда. Мостарски Зостер је испирисао Миодрага Цицовић да са великим глумачким ансамблом креира кратки "вестерн" филм за песму "Куда иду сви ти људи". Мостар је и град у коме је М.О.R.Т. снимио никада жешћи материал, који успешно визуелизује у номинованом синглу тим из Кино Клуба Сплит. Жестина сигурно не недостаје ни београдском Репетитору у кратком музичком филму "Кост и кожа" Савине Смедеревац. Музички спот Хајвеја "Свјетлија страна улице" нам открива "забрањени град" напуштену вилу Јосипа Броза у Херцег Новом. Никола Стојановић режира "Метак" бенда Шајзебитерлемон, продукционо један од најамбициознијих кратких музичких филмова у овогодишњој селекцији.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво