Читај ми!

На веслу прича: Ивана Димић - Истина

Сви нешто тражимо. Љубав, новац, моћ, сигурност, мир, срећу... Ко тражи истину? Колико њих тражи начин да побегне од ње?

Једна од кључних еколошких тема свакако јесте и акутност климатских промена. Ивана Димић сматра да се промени климе морамо прилагодити: „Па навикнимо се да је сада клима другачија. Ускоро ће почети да се коте змије од влаге по Београду, зато што је сада другачија клима. Шта је - ту је, човек мора да се навикне на то шта се дешава и да гледа своја посла."

Ивана Димић, рођена је 1957. године у Београду, приповедач је и драматург. Објавила је пет збирки прича, пет њених драма постављено је у позориштима, била је драматург на преко 130 позоришних представа. Сценариста је три ТВ серије. Преводи драме и романе са енглеског и француског. Добитиница је НИН-ове награде 2017. године за роман "Арзамас".

Трејлер: https://www.youtube.com/watch?v=xdnifKkhIC0

Редитељ, продуцент, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; композитор, монтажер тона: Владимир Лешић; камера: Часлав Петровић (DP), Марко Ристић; монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; менаџер продукције: Слободан Видић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Љубомир Миљевић, Срђан Русић, Јово Чанак; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржала: Градска управа града Београда - Секретаријат за заштиту животне средине

Подршка: 350.орг и Climate Action Network Europe

Продукција: Удружење „Шта хоћеш" © 2015 - wdoyouw.org

Реприза, 20. март у  01:19 и 09:20

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се