На веслу прича: Михајло Пантић – Украј воде

Вода носи, доноси и односи. Као и време. Шта је најважније у животу? Како коме. Постоје речни људи. Постоје приче. Није све на траци, али све је у току. Чак и музика. Без великог напрезања, препознаћеш ритам за плес.

Коментаришући тематику серије професор Пантић, иначе пасионирани алас, нагласио је суштину проблема управљања отпадом, који нас све више држи у окружењу: „Видео сам снимак наноса који је Дунав направио на Ђердапу 2. То је једно огромно поље пластичних флаша и грања. Делује стварно као један од призора из кошмарних снова. Мислим, ако ти је у природи тако како ти је тек у глави, човече? Који је то тек колектор?"

Михајло Пантић, рођен је 1957. године у Београду, приповедач је и књижевни критичар, као и професор Филолошког факултета у Београду. Објавио је једанаест збирки прича и тридесетак књига есеја. Превођен је на двадесетак језика. Носилац је бројних признања и награда.

Трејлер: https://www.youtube.com/watch?v=B3Koh-Rh9JU

Редитељ, продуцент, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; композитор, монтажер тона: Владимир Лешић; камера: Часлав Петровић (DP), Марко Ристић; монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; менаџер продукције: Слободан Видић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Љубомир Миљевић, Срђан Русић, Јово Чанак; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржала: Градска управа града Београда - Секретаријат за заштиту животне средине

Подршка: 350.орг и Climate Action Network Europe

Реприза, 19. март у 01:25

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара