Читај ми!

Muzzik video 2020, 12-16

КОНЦЕПТ И АРТ ДИРЕКЦИЈА. Добра идеја, концепт који прати или надограђује песму укрштен са доследношћу и оригиналношћу у визуелном изразу и решењима у видео споту се вреднују у овој категорији. Арт дирекцију често преузимају редитељи, али има тренутака када и други сарадници и сами извођачи и аутори деле ову функцију.

Један од спотова са највише прегледа у финалној селекцији фестивала AMVA 2020 је "Паста италиjана", неочекиване комбинације у видеу "алтернативе" и "естраде"у којој се Војку В. и Крешу Бенгалки придружује Тончи Хуљић, са естетиком коју носи. На овај спот се надовезује видео сингл "Spell" колаборације фт. Иван Белошевац који почиње аутомобилом у облацима који су конципирали Душан Симић и Роа Богдан Томић. Ријечка група Jonathan је помогла да се реализује снажан визуелни концепт за сингл "I Never Meant to Be There", сниман у Малинској у склопу бившег хотелског комплекса Халудово.
Видео "Немам шамана" Констракте, који визуелно дефинише нови бренд из Грувленда, конципирала је редитељка Маја Узелац која је и сценариста, сценограф и костимограф. Лака је извођач чија музика не би могла да се адекватно прочита и преслуша без "винтиџ" спотова попут "Лизала" а за које је задужен Едвин Калић. Оригинални визуелни концепт доследно изведен важан је и Манифику из спота у спот. За "So Lonely" арт дирекцију потписије Грегор Весел. За "Disco Epileptik", спот састава Nipplepeople, ову функцију по свему судећи, равноправно деле rедитељка Анита Целић Цела, костимимографи Лидијa Ловрић и Николa Барбир, као и аутор графитa стрит артист Лунар. Македонски бенд Pluto's Doubts, прави регионални продор управо видео спотом "Слепа за луге свои". Да је за регионали продор неопходан спот са оригиналним концептом и арт дирекцијом доказују и Пунчке чији видео "Ако се руменим", су смислили и направили Ира & Џон. Кратки музички филм "Београд" са омамљујућим кадровима који осликавају андерграунд кутке града радио је SO ME, за СебастиАна, ди-џеја српско-француског порекла.

"MUZZIK VIDEO 2020" је специјални магазин посвећен номинованим спотовима у 16 категорија на фестивалу ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS 2020.

Фестивал вреднује остварења у музичкој, филмској и видео-продукцији музичком жанровском селекцијом (поп, рок и сродни модерни музички жанрови) и филмско-видеографском струковном наградом. РТС 3 од 1. марта приказује серијал од 16 емисија којима гледаоце упознаје са остварењима изванредне регионалне видео-продукције.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи