Читај ми!

Muzzik video 2020, 11-16

РЕЖИЈА. „Од студентске вежбе до виртуозности“ Након прегледа номинованих спотова у свим категоријама, чини се како би скоро сви могли и да се нађу у номинацији за најбољу режију. Ова чињеница је учинила још тежим посао селекционом жирију у најважнијој еснафској категорији фестивала кратког музичког филма AMVA 2020.

„Не видим те од дима", је видео спот који носи искорак у каријери београдског састава Визељ, који нажалост, из познатих разлога, није потврђен на концертима. Војко В. је у протекле три године једно од највећих освежња на сцени, који је редефинишући развој репа као жанра, који не комуницира довољно добро без адекватног видеа. Видео сингл „Моја липа" то доказује. Да регион функционише као јединствено тржише показују агилни издавчи који повезују сцену. Тако и албум београдског бенда Газорпазорп објављује словеначки издавач, на коме се налази песма ''Ел Матадор''. Одлично режирана филмска прича одлично симболише "fight" који чека сваки бенд који жели позицију на регионалној сцени. 8 милиона прегледа сигурно је донео и видео спот песми "Ниси више моја бол", коју је написао Џибони. Редитељ спота "Пристаниште" је вероватно најтачнији начин визуелизовао енергију и естетски став који носи Е-play, један од најважнијих београдских бендова 21. века. Овај век својим континураним радом у више бендова-пројеката обележила је и Ида Престер повезујући регион, увек спремна да искористи "Шансу" и креативност редитеља и буде увек нова. Да још увек постоји романтика подсећа нас кратки музички филм "А Good Actor", брачно-уметничког пара Мр Ли & Иванескy. Ново име на сцени је и Тете Романова, чији спот "На радију" се нашао у престижној номинацији за најбољу режију. Да је овогодишњи селекциони жири у фокусу имао нове извођаче доказује и наредна номинација кратког али комплексног музичког филма "Метак" групе Шајзебитерлемон. Who See, потврђује да је за успех реп бенда, неопходан квалитетан видео, којих они итекако имају у свом опусу. Таква је и "Ђедовина", бритког хумора у сецирању менталитета.

Не порпустите нову епизоду серијала "MUZZIK VIDEO 2020" посвећеног фестивалу ''ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS 2020''.

Фестивал вреднује остварења у музичкој, филмској и видео-продукцији музичком жанровском селекцијом (поп, рок и сродни модерни музички жанрови) и филмско-видеографском струковном наградом. РТС 3 од 1. марта приказује серијал од 16 емисија којима гледаоце упознаје са остварењима изванредне регионалне видео-продукције.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво