Читај ми!

Muzzik video 2020, 9-16

МОНТАЖА, СПЕЦИЈАЛНИ ЕФЕКТИ, ПОСТПРОДУКЦИЈА. И мајстори постпродукције посветили су посебну пажњу музичким видео спотовима и сате, стрпљивог рада. Резултати су импресионирали селекциони жири који је имао тежак задатак да списак номинованих сведе на свега 10 видео спотова, иако као у многим категоријама и други заслужују номинације.

Ана Станић се појављује у споту са холивудским завршетаком, у комбинацији сценских и видео ефеката, видео сингла за песму „Холивуд". Аутори спота „Шарена" бенда Detour су користили 3D engine за израду видео игара, док су звезде и планете које се виде, реалне - коришћене су НАСА фотографије и софтвер који се зове Space Engine. Зембо Латифа - ''Звијезде'' (фт. Хиљсон Мандела), је видео сингл који нас је заинтригирао и одличном и сврсисходном монтажом. Ефикасност лека против меланхолије, песме "Наша кри не николи бела" Лачног Франза, појачао је Рок Предин изванредним видео остварењем са комплексном продукцијом. Видео клип "Сњежна улица" је "смањио"кантауторку Миу и одвео је у макету из Музеја влакића - Бацко Мини Експрес, а Мирну је кратки музички филм одвео у "Нестваран", авион у Жељави где се налази највећи војни аеродром у бившој Југославији, који је магијом аутора узлетео. Видео сингл Пунчки "Пустиња" са албума ''Видимо се'', видело је само 755 корисника Јутјуба, али и то је било довољно да га примети селекциони жири фестивала. Памтимо многе иновативне и добро постпродуциране спотове групе Саншајн, добра монтажа и пост је издвојила и видео сингл "Да ли сам". На први поглед сведена студијска поставка за спот "Метеори", није обећавала много али су виртуозна монтажа и пост извели из оквира слике македонски бенд Фанк шуи. У споту "Глас" Хелем Нејсе, изванредно је и шармантно, и у духу ликова искоришћен ефекат замене лица, доводећи нам на парти неочекиване госте.

Не пропустите серијал посвећен најбољим видео остварењима региона MUZZIK VIDEO 2020, хронику фестивал ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS.

Фестивал вреднује остварења у музичкој, филмској и видео-продукцији музичком жанровском селекцијом (поп, рок и сродни модерни музички жанрови) и филмско-видеографском струковном наградом. РТС 3 од 1. марта приказује серијал од 16 емисија којима гледаоце упознаје са остварењима изванредне регионалне видео-продукције.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи