Читај ми!

На веслу прича: Божена Јелушић - Тајни улов маште

Да ли си гладан? Сва три елемента на месту? Надаш се. Не иде нада на празан стомак. Али ради машта. Тражиш тачну меру за осмех. Други пол лавова. Зрнца песка у мозгу. Сметње невера за шкољке. Онај цвет бадема од кога се камен промени. Двоглави змај постаће торта. Бродет се прави од три отровнице. Ћуфте од хоботнице. Ако преживиш нема ти смрти без секире. Пријатна паштицада на овој прослави. Нада те спасла.

Божена Јелушић, рођена је 1956. године у Метковићима. Дипломирала и магистрирала Општу књижевност у Београду. Радила као професорка књижевности и медијске писмености у гимназији Данило Киш у Будви, а добитница је највише црногорске награде у области образовања ОКТОИХ 2000. године. Ауторка је предметних програма и читанки за четири разреда гимназије. Бави се књижевном, позоришном и ликовном критиком, и истраживањем на пољу друштвеног и људског капитала и одрживог развоја. Објавила је три књиге. Ауторка је студија и есеја у области теорије и историје књижевности. Главна је ауторка Националног извјештаја ЦГ о развоју по мјери човјека за УНДП 2013. године. Учествовала је у настајању Декларације о заједничком језику, коју је убрзо потписало више од осам и по хиљада грађана бивше Југославије. Колумнисткиња је дневног листа Вијести. Од оснивања је била председница једне од првих црногорских НВО За бољи град.
ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/W_5szxAZMvY

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; извршни продуцент: Жељко Комененовић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Александар Калезић, ДП; сниматељ: Ђорђе Обрадовић; монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријоли: Милан Свитлица, Рашко Секуловић, Никола Стојановић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.
Продукција: Шта хоћеш ©2019. wdoyouw.org, Матица Боке
Пројекат подржали: Општина Будва, ТО Будва

Реприза, 07. новембар у 06:45