Читај ми!

Студио 6: Roentgen Connection

The Roentgen Connection су основале флаутисткиња Каролина Бетер и чембалисткиња Гошка Исфординг, током студија у Амстердаму у марту 2002. године. Заједнички циљ је био изводити савремену музику на историјским инструментима. Контраст између инструмената прошлости и савремене музике, музичарима The Roentgen Connection био је колико инспирација толико и изазов. Мисија је била ослободити ове инструменте из њиховог историјског контекста и дати им равноправну позицију у музици данашњице. Експеримент се брзо показао као успешан.

The Roentgen Connection је добио награде на разним међународним конкурсима: прво место на International Penderecki Competition for Modern Chamber Music у Кракову у Пољској у 2002. године и четврто место на Internationale Gaudeamus Vertolkers Competition for contemporary chamber music у Ротердаму у Холандији у марту 2003.

Дуо често сарађује са гостима који свирају на историјским, али и модерним инструментима, као што су Карин Пресмајер (виола да гамба), Барбара Линебург (виолина) и Сет Паркер Вудс (виолончело).

Преко сарадње са савременим композиторима, ансамблу The Roentgen Connection посвећено је више од тридесет нових композиција.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво