Читај ми!

Студио 6: Отомо Јошихиде и Пол Нилсен-Лaв

У оквиру серијала живих концертних наступа у највећем студију Радио Београда, 2016. je изведен и концерт организован у сарадњи Удружења Самоорганизација и Ринг Ринг фестивала.

Отомо Јошихиде је легендарни јапански композитор и мултиинструменталиста, који је постао познат на интернационалној сцени као лидер експерименталног рок бенда Ground Zero. Активан је у различитим жанровима од слободне импровизације до нојза, џеза, авангарде и савремене уметничке музике. Норвешки бубњар Пол Нилсен-Лaв, у својим раним четрдесетим годинама стекао је статус култног бубњара европске фри-џез сцене, понајвише захваљујући виртуозном, а уједно и фуриозном стилу свирања. Репутацију је од почетка миленијума градио као члан поставе The Thing, са саксофонистом Матсом Густафсоном и басистом Ингебригтом Хакер-Флатеном, да би током година све више сарађивао и са другим музичарима и поставама.

Сарадња Јошихидеа и Нилсен-Лaва је енергични еликсир, пун снаге, али и изузетних детаља који ови вансеријски импровизатори спроводе на радост љубитеља овог музичког правца.

реприза, 4. август у 01:30 и 09:30