Будућност је иза нас

Када једна институција, каква је Српска академија наука и уметности, прославља 175 година постојања, обично се праве емисије које говоре о прошлости, оснивачима прве претече Друштва српске словесности.

Екипа Документарног програма РТС, на челу са уредником Александром Гаталицом, желела је да направи другачију емисију - о живој прошлости, која своје плодове даје у садашњости и даваће у будућности. Емисија је названа по максими руских авангардиста Будућност је иза нас.

Четворица академика одабрани су да представе генерације многих академика који су још у деветнаестом веку започели послове који се настављају и данас. Велика документарна емисија РТС Будућност је иза нас прати тако судбине Стојана Новаковића, нашег првог лексикографа, Михаила Валтровића, оснивача српске археологије, Стевана Стојановића Мокрањца, првог мелографа, записивача народних мелодија на терену и Милутина Миланковића, српског климатолога.

Уредник и аутор емисије: Александар Гаталица, сниматељ: Драган Станојковић, редитељ: Ненад Кркелић, Редакција документарног програма РТС.

Реприза, 26. јун у  04:20 и 12:20

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво