Остави све и читај: Владимир Арсенијевић

Писац, преводилац, оснивач и директор Удружења Крокодил, Владимир Арсенијевић у емисији Остави све и читај каже: „Књиге су свуда око нас. И ко жели да чита, тај ће књиге открити пре или касније“.

Бавећи се успостављањем континуитета у књижевном и културном простору бивше Југославије, Владимир Арсенијевић за Остави све и читај говори о заједничком сензибилитету, наслеђу и језику; о јединственој књижевној платформи; о заједничкој читалачкој публици и њиховим измењеним потребама у добу измењених културних образаца.

Као најмлађи добитник НИН-ове награде, Владмир Арсенијевић покушава да дефинише појаву писца у савременом свету, феномен скрибоманије и књижевне хиперпродукције у времену визуелних медија и заједнички именитељ књижевног стваралаштва на српском језику. На крају, Владимир Арсенијевић говори о својим читалачким навикама, референтним насловима из личне библиотеке и о разлозима због којих читање никад неће бити анахрона духовна дисциплина: „За мене, читање је огромно путовање коме не могу да нађем поређење са било чим другим што постоји".

Аутор и уредник емисије је Горица Зарић, редитељ Иван Милановић, музички уредник Невена Поповић.

Реприза, 20. новембар у  04:05 и 12:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво