На веслу прича: Ранко Павићевић

Ранко Павићевић рођен је 1955. године у Подгорици, где је похађао и студије на Правном факултету. Новинар и публициста. Новинарством се бави од 1979. године, објавио је преко 50.000 текстова, извештаја, осврта, коментара, разговора и репортажа у петнаест медијских кућа у бившој Југославији. Добитник је и значајних новинарских признања. До сада је објавио осам књига различитих жанрова. Аутор је и једног броја радијских и телевизијских сценарија. Организовао је 150 ликовних изложби, ликовних колонија и књижевних вечери. Уредник је издавачке куће Арт прес у Будви.

Сунце, небо, море... Да се упознамо? Да попричамо? Шта делимо? Шта нас раздваја? Шта ти мислиш? Шта осећаш? Шта те боли? Шта си урадио? Постоји ли нешто испод површине? За то мораш да научиш да рониш. Поштуј протокол да су људи најбољи кад не фолирају. Када су своји. Када не граде град од лажи. Када сивилом тренда не убијају душу. Када самољубље превазиђу ширином и вером. Оно нешто. Или су сви људи острва. Дозволи да се искрцам. На махове се поигра природа.

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; извршни продуцент: Жељко Комненовић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Александар Калезић, ДП; сниматељ: Ђорђе Обрадовић; монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријоли: Милан Свитлица, Рашко Секуловић, Никола Стојановић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Шта хоћеш ©2019. wdoyouw.org, Матица Боке
Пројекат подржали: Општина Будва, ТО Будва

Реприза, 31. октобар у 02:05 и 10:05

број коментара 0 Пошаљи коментар