Љубавне тајне београдских здања

Љубавне романсе, брачне преваре и афере дешавале су се кроз читаву људску историју. Недозвољене љубави, посебно у високим круговима, најчешће су биле табу тема и зато су и највише голицале машту јавности.

Како су живеле наше познате личности и какав им је био љубавни живот? Ко је с ким ишао и ко је кога варао? Емисија Љубавне тајне београдских здања, Програма за дијаспору РТС-а, покушава да нам открије интиму познатих личности из новије српске историје и упозна нас са њиховим љубавним романсама. О томе говори новинар и публициста Ненад Новак Стефановић који је вишегодишњим истраживањем историје најстаријих и најлепших београдских грађевина у ствари открио и које су се љубавне преваре и интриге дешавале, унутар тих зидина, њиховим познатим станарима.

Сазнаћемо како су љубовали српски великани и колико су љубавне афере утицале на њихов живот и стваралаштво? Шта и колико знамо о љубави краљевског пара Драге Машин и Александра Обреновића? Колико је љубавна афера прве српске архитектиње Јелисавете Начић са вајаром Иваном Мештровићем утицала на њену каријеру? Како се развијала љубавна страст између нобеловца Иве Андрића и костимографкиње Милице Бабић Јовановић? Аутор и уредник емисије је Мирослав Карлица, а редитељ Драгица Гачић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво