Визионари научне фантастике: Филип Киндред Дик, 2-8

Филип К. Дик је писао научнофантастичне романе у време када су компјутери били у експерименталној фази и када су се користили телефони повезани каблом. У својим романима и кратким причама предвиђа будућност у којој ће наука изменити наше схватање стварности. Његови јунаци се боре да стварност раздвоје од њене високотехнолошке копије. Филм Истребљивач је заснован управо на Диковој мрачној дистопији Сањају ли андроиди електричне овце?

Филип Дик је несумњиво био визионар. Измислио је направу која људима омогућава да уђу у свет који у целости симулира стварност. Предвидео је време када ћемо бити опседнути виртуелном стварношћу. Данас се користе неки видови опреме за надгледање о којој је Дик писао седамдесетих година прошлог века. У његовом свету ни наша будићност није заштићена од очију које вребају. У причи Сувишни извештај можете бити ухапшени уколико видовити људи предскажу да ћете починити злочин.

Докле сеже машта писца научне фантастике и које су од његових многобројних визија постале стварност у нашој садашњости, гледаоци ће сазнати у епизоди серијала Визионари научне фантастике - Филип К. Дик.

Реприза, 24. октобар у  03:06 и 11:06

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво