Дигитализација културне баштине: Проширена стварност

Упознавање са једном од најсофистициранијих платформи за презентацију виртуелне стварности: аугментед ријалити, најлакше би се превео као проширена или допуњена стварност која омогућује да се информације из стварног света комбинују са компјутерски генерисаним садржајем, а затим их обједињене приказује на екрану адекватног пријемника.

У емисији ће бити представљен Техкултур, пројекат који је иницирала Европска комисија а реализован је у продукцији Лајвју студија из Београда. Посвећен је дигиталном оживљавању античких и византијских локалитета у Србији, Хрватској, Аустрији и Италији. Поред тога, три београдска музеја организовала су поставке у којима је коришћена АР технологија: Историјски музеј Србије са изложбом Србија 1914; Музеј југословенске кинотеке у оквиру изложбе Ослобођење Београда и прва стална аугментид ријалити поставка у свету - и даље актуелна у Кући краља Петра на Сењаку.

У емисији говоре: др Душица Бојић, др Милан Дамјановић - Историјски музеј Србије, Радослав Зеленовић - директор Југословенске кинотеке, проф. др Гордана Милошевић са Архитектонског факултета у Београду, Ненад Тасић са Филозофског факултета у Београду, Јана Родић - Лајвју студио.

Уредник емисије: Александар Антић
Редитељ: Бојан Воркапић
Монтажер: Марко Тисовец
Наратор: Владимир Михајловић

Реприза, 12. август у  07:32 и 15:32

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара