Студио 6: Отомо Јошихиде и Пол Нилсен-Лaв

У оквиру серијала живих концертних наступа у највећем студију Радио Београда, 18. маја 2016. године, изведен је концерт ових уметника, организован са Удружењем Самоорганизација и Ринг Ринг фестивалом.

Отомо Јошихиде је легендарни јапански композитор и мултиинструменталиста, који је постао познат на интернационалној сцени као лидер експерименталног рок бенда Ground Zero. Активан је у различитим жанровима од слободне импровизације до нојза, џеза, авангарде и савремене уметничке музике. Норвешки бубњар Пол Нилсен-Лaв, у својим раним четрдесетим годинама стекао је статус култног бубњара европске фри-џез сцене, понајвише захваљујући виртуозном, а уједно и фуриозном стилу свирања. Репутацију је од почетка миленијума градио као члан поставе The Thing, са саксофонистом Матсом Густафсоном и басистом Ингебригтом Хакер-Флатеном, да би током година све више сарађивао и са другим музичарима и поставама.

Сарадња Јошихидеа и Нилсен-Лaва је енергични еликсир, пун снаге, али и изузетних детаља који ови вансеријски импровизатори спроводе на радост љубитеља овог музичког правца.

Ауторско-уреднички тим: Невена Поповић, Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић
Дизајнер звука: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Режија: Иван Милановић

Реприза, 09. мај у  03:03 и 11:03

број коментара 0 Пошаљи коментар