ТВ фељтон: Иван Бекјарев

Током пола века континуираног рада и трајања на сцени, Иван Бекјарев се подједнако успешно огледао у различитим жанровима и медијима. Одиграо је близу 130 улога у позоришту, највише у Југословенском драмском, где је провео 33 године као стални члан и дугогодишњи првак драме.

Играо је у великом броју телевизијских драма и популарних ТВ серија, углавном на Телевизији Београд. Снимио је тридесетак филмова. Био је радијски и телевизијски водитељ. Двадесет година је био професор глуме на Академији уметности. Дуго је, као селектор и уметнички директор, водио Међународни фестивал монодраме и пантомиме у Земуну.

За свој уметнички рад Иван Бекјарев је добио више угледних признања: Октобарску награду града Београда, два Златна ћурана на Данима комедије у Јагодини, награду Златни смијех на Данима сатире у Загребу, две годишње награде Југословенског драмског позоришта, био је победник фестивала монодраме и пантомиме... За улогу Вујковића у ТВ серији Бањица, проглашен је 1984. године за ТВ личност године у Југославији.

Емисија у продукцији Редакције за културу и уметност припремљена је поводом педесет година уметничког рада Ивана Бекјарева.

Аутор: Слободан Савић

реприза, 07. април у 04:06 и 12:06

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара