Студио 6: Furclap

Aудиовизуелни перформанс Destroy Venice извoди уметничка асоцијација Furclap, у сарадњи са Културним центром Београда и уз подршку Италијанског института у Београду.

Furclap је основан 1996. године као асоцијација музичких, позоришних и филмских уметника. Посебно су заинтересовани за истраживање оралне популарне традиције региона Фриули-Венеција Ђулија, као и околних земаља Аустрије, Словеније и истарског дела Хрватске.
У свом музичком виду, група Furclap даје авангардни приступ world music изразу. Један од оснивача Ђовани Флореани је заинтересован и за различите видове сценског израза, као и за што ширу сарадњу са другим културама Европе. У перформансу Destroy Venice Ђовани Флореани и Мариан Ментруп импровизују на традиционалним инструментима (гајде, дудук, цитра, клариент) и електроници. Увод у перформанс даје филозоф Алберто Мадрикардо. У филму је реч о томе шта је Венеција као идеја и какав је град постала. У три дела овај перформанс се обраћа Венецији и њеној лепоти, Венецији као граду огледала и одраза и Венецији у којој се сустичу светла изласка и заласка сунца, сећања и надања, јединственог града који се указује другачији са сваким новим даном и са сваким новим сусретом.

Ауторско уреднички тим: Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић и Невена Поповић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Режија: Иван Милановић
Дизајн звука: Зоран Марић

реприза, 22. јул у 00:53 и 08:53

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара