Ексклузивно: Наш отац, министар Двора

Милан Антић био је министар Двора кнеза Павла. Није отишао из земље уверен да ништа није скривио, те да, без обзира на тадашњи ток догађаја, са својом породицом може да остане у земљи и даље живи у њој

Живот Милана Антића, његове жене и двеју кћери добио је, међутим, потпуно другачији ток. Велики део живота Милан је провео у затвору. Ћерке су га једва препознале када је изашао. Како се све догодило?

Један сусрет у Лондону са ћеркама Милана Антића, Олгом и Јелисаветом, суочио нас је са неким непознатим, скривеним детаљима националне историје. Пошто је у рукама имала дневник Милана Антића који је он писао током заточеништва у Сремској Митровици до шездесетих година прошлога века, Мира Адања-Полак на основу његових бележака и казивања двеју његових кћери, Олге и Јелисавете, реконструише страдање једне грађанске породице.

У време када је емисија снимана, помисао на могућност рехабилитације била је неостварљива. Данас, када је Милан Антић рехабилитован, емисију понављамо да би људи спознали истину и да она служи као наук и опомена да се такве ствари више не догађају.
Емисија је снимљена у Лондону и подсећа на то да се поједине неправде тешко могу исправити.

Реприза, 12. јануар у 04:10 и 12:10

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво